U, de petitionaris
Asdf

Behoud de Electrische Museumtramlijn in Amsterdam

16.028 ondertekeningen

Al vele jaren houdt een groep vrijwilligers de oude trams in ere. Op het traject, Haarlemmermeerstation-Bovenkerk wordt met name in de zomermaanden gereden. Door woningbouw dreigen ze nu hun plek in Amsterdam kwijt te raken. Wij willen de trams behouden.

Ben je ook voor het behoud van een stukje nostalgie teken dan onze petitie zodat de gemeenteraad van Amsterdam ziet, dat mensen de museumtramlijn willen behouden, En spreek uw waardering uit voor de vrijwilligers.


De indiendatum van de petitie is verstreken op 1 april 2019. De petitie is automatisch ingetrokken en gesloten zonder te zijn overhandigd aan de gemeente Amsterdam.

De Bestuurskamer van de Raad van State heeft het bestemmingsplan vernietigd dat woningbouw mogelijk moest maken op het terrein waar wij veel van onze activiteiten uitvoeren. Het betekent dat de gemeente terug naar de tekentafel moet en zal moeten zorgen dat in nieuwe plannen recht wordt gedaan aan de belangen van de Museumtramlijn, ofwel dat er een haalbare oplossing komt voor onze huisvesting. Wij danken iedereen die in de afgelopen periode zijn of haar steun heeft getoond, donateur of vriend is geworden, of via allerlei acties heeft gewerkt aan het behoud van de Museumtramlijn.

Wij blijven ons inzetten om dit industriƫle erfgoed voor de toekomst te behouden en de historische trams beschikbaar te maken voor het beleven van een reisje terug in de tijd voor iedereen die dat wil meemaken. Daarbij horen nog steeds het denken aan een passend onderkomen en het aantrekken van meer vrijwilligers en donateurs/vrienden. museumtramlijn.org

Petitie

Wij

De mensen van de stad die de de Electrische Museumtramlijn Amsterdam een warm hart toedragen

 

constateren dat:

  • dat het lijkt of alleen geld telt in Amsterdam.

  • De trams moeten behouden blijven, het liefst waar ze nu staan, desnoods op een alternatieve plek.

  • Maar geen vernietiging van onze historie.

 

en verzoeken

de museumtramlijn en de trams moeten behouden blijven.

Huidige status

Deze petitie staat niet open om ondertekeningen te verzamelen.

 

Details

Ontvanger:
Amsterdam 
Petitieloket:
Einddatum:
01-04-2019 
Status:
Ingetrokken 
Petitionaris:
Fina van der Weide 
Website:

Geschiedenis

Ondertekeningen

Nieuws

Het Parool: Raad van State: museumtram gaat voor woonwijk Havenstraat

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor de nieuw te bouwen woonwijk met basisschool op het Havenstraatterrein woensdag vernietigd.

De gemeente heeft bij de plannen onvoldoende rekening gehouden met de belangen van het Trammuseum en de Museumtramlijn, oordeelt de Raad.

Al een jaar liggen (...) lees verder.

27-03-2019

AT5: Raad van State zet streep door nieuwbouw op Havenstraatterrein

De Raad van State heeft het bestemmingsplan voor vijfhonderd nieuwe woningen en een basisschool op het Havenstraatterrein vernietigd. De gemeente heeft onvoldoende rekening gehouden met de belangen van het Trammuseum en de Museumtramlijn.

+Lees meer...

De gemeente wil op het Havenstraatterrein (...) lees verder

27-03-2019

Het Parool: Gemeente doet voorstel voor behoud Museumtramlijn

De gemeente blijkt nu toch bereid op het Havenstraatterrein een nieuwe loods te realiseren voor de historische trams van de Museumlijn. Al is het de vraag of de betrokken tramorganisaties ermee instemmen.

+Lees meer...

(...) Door de tramorganisatie werd vorig jaar een petitie opgesteld voor het behoud van de historische trams in Amsterdam. Die werd bijna 16.000 keer ondertekend. lees verder

14-03-2019